Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä tai klikkaamalla haku-painiketta.
Kirjaudu ylläpitotilaan Windows-työasematunnuksellasi Kirjaudu ylläpitotilaan etätyötunnuksellasi
Toiminnan takaa Netland AppRunner

Hoivalaitosten ruokailu

Sairaalaosastoilla ja asumispalveluissa monipuolinen ruoka tukee muuta hoitoa, lisää jaksamista ja ylläpitää hyvää ravitsemustilaa. Moniin sairauksiin liittyy vajavaisen tai virheellisen ravitsemuksen riski.

Laitosruokailussa noudatamme terveellisen ruokavalion perusperiaatteita, mutta myös erityisruokavalion tarve huomioidaan. Teemme esimerkiksi runsasenergistä ruokaa sekä rakennemuutettuja ruokavalioita eli pehmeää, sosemaista ja nestemäistä ruokaa. Sairaudesta ja terveydentilasta riippuen saatetaan tarvita hyvinkin yksilöllistä ruokavaliota. Ruokavalioiden suunnittelussa käytetään tukena esimerkiksi ravitsemushoitosuositusta ja tarvittaessa ravitsemusterapeutti voi arvioida asiakkaan tilanteen ja auttaa sopivan ruokavalion suunnittelussa.

Laitosruokailuun kuuluu aamupala, monipuolinen lounas, päiväkahvi leivonnaisen tai muun välipalan kera, päivällinen ja jälkiruoka sekä iltapala. Asiakkaille tilataan yksilöllistä energiantarvetta vastaava annoskoko.